Voorbereid naar Indonesie

Relaxed op reis naar Indonesië

Ga je aankomend jaar op reis naar Indonesië? Dit land is buitengewoon geschikt voor een vakantie die in het teken staat van flora & fauna maar ook relax vakantie zal zeker lukken. Tref allereerst de juiste voorbereidingen. Dan heb je gegarandeerd een reis waar je ontspannen van terugkomt. De reis begint dus al met het verzamelen van alle informatie over deze bijzondere bestemming en hoe je er gaat komen.

Een vakantiebestemming, hotel en huurauto boeken

Nadat je een mooie vakantiebestemming hebt gekozen, is het belangrijk dat je een hotel kiest waar jij je comfortabel bij voelt en dat daarnaast goed aangeschreven staat. Uiteraard wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijke vliegtickets boeken. Bij diverse websites hoef je geen boekingskosten te betalen. Daarnaast kun je er vaak ook je huurauto en hotel boeken. Wanneer je deze zaken in één keer boekt, ben je goedkoper uit dan wanneer je alles apart boekt.

Verzekeringen en medische zaken

Regel een goede reisverzekering voordat je naar Indonesië vertrekt. Je kunt kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zorg er in elk geval voor dat je kiest voor een wereldwijde dekking. Daarnaast mag je niet vergeten om een annuleringsverzekering en medische kosten mee te verzekeren.

Ook is het handig om vooraf bij de GGD na te gaan welke vaccinaties er nodig zijn. Aanbevolen zijn bijvoorbeeld hepatitis A, DTP en buiktyfus. Afhankelijk van je gezondheidstoestand kun je je verder ook inenten tegen tuberculose, hepatitis B en hondsdolheid.

Vervoer naar de luchthaven

Reis je naar Schiphol? Zorg dan dat je tijdig een parkeerplek reserveert, dit is namelijk het meest goedkoop. Schiphol smart parking P3 is een prima plek om veilig en betrouwbaar te parkeren. Je kunt hier tot 7 dagen voor vertrek je parkeerplaats reserveren. Bekijk de veelgestelde vragen van ParkeerPrijzen indien er onduidelijkheden zijn omtrent het parkeren bij Schiphol.

Natuurlijk kun je ook de Schiphol taxi pakken. Zo is er bijvoorbeeld de zogenaamde Taxi Travel Schiphol. Dit is een landelijke taxidienst die je thuis komt afhalen en je naar Schiphol brengt. Dit kan 7 dagen per week en 24 uur per dag.

Bezienswaardigheden in Indonesië tijdens een natuur- of relaxvakantie

Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantietrip naar Indonesië. Zo kun je in het Gunung Leuser National Park slapen bij de orang oetangs. Een indrukwekkende ervaring welke zeker onderdeel moet uitmaken van een natuurvakantie in Indonesië.

In Ubud, een stadje dat centraal gelegen is op Bali, kun je verschillende yoga en meditatie cursussen volgen. Dit sluit natuurlijk perfect aan op een relaxte vakantie in Indonesië. Ideaal om optimaal te kunnen ontspannen tijdens je vakantie!

Comments are closed.