Op vakantie naar Portugal

Portugal wordt een steeds populairder vakantieland voor toeristen. Er is dan ook genoeg te zien in, zoals de sprookjespaleizen, de ravijnen en dan heb je nog het romantische Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Niet alleen in de zomer is dit een ideale vakantiebestemming, in de winter kan je ook genieten van de rust, ruimte en het zachte weer. De gemiddelde zomertemperatuur aan de zee ligt tussen de 20 en 24 graden. De temperatuur kan in de zomer oplopen tot wel 40 graden.

Bijzondere uitstapjes
Het is handig om te weten wat er allemaal te zien en te doen is in Portugal voordat je er naar toe gaat. Hieronder kan je een aantal bezienswaardigheden vinden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Lissabon
Lissabon in de hoofdstad van Porugal en ligt aan de rivier de Taag. Het is een grote stad en heeft zelf ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Zo heb je behoorlijk wat musea zoals het kunstmuseum Musea Nacional de Arte Antige, het museum voor moderne kunst Museu Coleccão Berardo en het nationaal museum van tegels Museu Nacional do Azulejo. Er zijn ook veel historische kerken, kloosters en paleizen te vinden in Lissabon.

Praia de Marinha
Praia de Marinha is het mooiste strand van Portugal en ligt in de Algarve bij Lagoa. Dit bijzonder stuk strand is omringd door rotsen en kliffen en het ligt aan een zee met helder blauw water. Voordat je het strand kunt betreden moet je eerst een stuk naar beneden klimmen via een grote trap, maar dan ben je wel op een hele mooie en bijzondere locatie. In dit gebied vind je ook een mooi vakantiehuis in Portugal.

Porto
Deze havenstad staat wereldwijd bekend om zijn productie van geweldige Portwijnen. In het centrum van Porto staat een bekende historische boekhandel genaamd Livraria Lello & Irmão. Porto heeft ook nog een bijzonder concertgebouw Casa de Música, deze mag zeker niet ontbreken in je bezoek.

Trás-os-Montes
Deze plaats ligt meer in het noordoosten van Portugal en is wat bergachtiger dan de rest van Portugal. Trás-os-Montes heeft twee uniek natuurparken, Parque Natural de Montesincho en Douro Internacional. In het 70.000 hectare grote Parque Natural de Montesinho zijn verschillende dieren te vinden, zoals wilde zwijnen, Iberische wolven en veel bijzondere vogelsoorten. In deze regio zijn ook nog mooie kastelen te vinden.

Zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Portugal waar je de tijd wel voor moet nemen. Het is erg mooi om in een vakantiehuis te slapen en vanuit daar deze geweldige plekken te bezoeken.

 

portugal

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.