Emigeren, wat komt er op me af?

Je kunt verschillende redenen hebben om te emigreren. Vaak wil je gewoon niet in Nederland blijven, om wat voor reden dan ook, of je wilt graag in het buitenland wonen. Iedereen heeft zijn of haar eigen reden om te emigeren. Wellicht heb je een buitenlandse partner en ga je daarom in een ander land wonen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je voor je werk in het buitenland moet gaan wonen, of je zoekt gewoon de rust en natuur op in een mooi land.

Wonen in het buitenland

Als je in het buitenland gaat wonen is het belangrijk dat je wel wat van het land afweet. Vaak ben je er al (meerdere keren) geweest en weet je dus ongeveer waar je terecht komt. Je hebt in sommige landen verschillende plaatsen waar meerdere Nederlanders vlakbij elkaar wonen. Maar velen willen hier juist vandaan blijven, ze ‘ontvluchten’ Nederland min of meer en willen er zo min mogelijk mee te maken hebben.

Werken in het buitenland

Als je besloten hebt om te emigreren, zul je moeten zorgen dat je financieel rond kunt komen. Wellicht heb je een buffer opgebouwd in Nederland, of krijg je een uitkering. Als dit niet het geval is zul je moeten gaan werken. In veel landen mag je ook niet langer dan een bepaalde periode blijven als je geen werk hebt.

Welke landen zijn in trek?

Op het moment is verhuizen naar Noorwegen erg in trek vanwege de mooie natuur welke er te vinden is. De meeste Nederlanders emigreren zoiezo binnen Europa. Naast Noorwegen zijn ook Spanje en Belgiè erg in trek. Menden die binnen Europa emigreren willen vaak toch redelijk in de buurt blijven omdat ze Nederland niet echt achter zich kunnen laten. Van de niet Europese landen waar Nederlanders vaak heen verhuizen zijn Canada, Amerika,Australië en Thailand.

This entry was posted in Emigratie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.