De mooiste eilanden van Indonesië

Indonesië heeft veel eilanden die je kan bezoeken tijdens een rondreis door Indonesië. De eilanden zijn stuk voor stuk verschillend van elkaar, en het ene eiland is nog indrukwekkender dan het andere. Tijdens je rondreis Indonesië mag je de volgende eilanden zeker niet missen.

Het drukbezette Java

Java behoort tot de meest populaire eilanden van Indonesië, maar het eiland behoort ook tot de drukst bevolkte eilanden van het land. Om er een beeld van te vormen: Nederland past ongeveer drie maal in Java en in totaal wonen er bijna 125 miljoen personen. Dit geeft je toch wel een indruk van de drukte op het eiland. Toch mag je het zeker niet missen tijdens je rondreis door Indonesië. Op Java kan je de meest indrukwekkende bezienswaardigheden vinden, waaronder ook de Borobudur, welke behoort tot de zeven wereldwonderen. Uiteraard kan je ook lekker gaan winkelen in de Indonesische hoofdstad Jakarta als je op Java bent.

De vulkanen van Sumatra

Sumatra staat op de tweede plek van grootste eilanden die behoren tot Indonesië. Het is een indrukwekkend eiland met veel kratermeren, oerwouden en vulkanen. Wanneer je dit eiland bezoekt tijdens je rondreis door Indonesie, dan mag je een kijkje op het Tobameer zeker niet overslaan. Dit is namelijk het meer dat wordt omschreven als het diepste van heel de wereld. Op het diepste punt is het bijna 500 meter diep.

Kalimantan op Borneo

Kalimantan is een deel van het eiland Borneo. Borneo is eigendom van drie verschillende landen, waaronder Indonesië. Dit Indonesische deel, Kalimantan, is bijzonder indrukwekkend. Het eiland wordt gezien als het grootste van het land en toch is het nog niet ontdekt door het grote toerisme. Je kunt er prachtige rondvaarten maken over de zwartwaterrivieren. Deze vaartochten zijn werkelijk onvergetelijk, vooral ook omdat je onderweg veel inheemse dorpjes kunt zien en van heel dichtbij kennis kan maken met de orang-oetans.

Ontdek de populairste eilanden

Tijdens je rondreis Indonesië kan je natuurlijk nog veel meer indrukwekkende eilanden bezoeken, zoals bijvoorbeeld ook Bali en Lombok. Ontdek gemakkelijk jouw ideale rondreis Indonesie, via Goedkoperondreis.com

This entry was posted in Vakantie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.